Меморијални турнир у стоном тенису

    У четвртак, 24. октобра 2019. године, у знак сећања на нашег колегу и професора Војислава Хорвата, у школи је одржан меморијални турнир у стоном тенису "Играј за Воју".

         У лепој атмосфери такмичили су се ученици и професори, а титулу је одбранио прошлогодишњи победник Милош Симоновић Г32, друго место освојио је Урош Видаковић Г24, а треће Петар Нешић професор историје.

1/13

Дан породице

   У среду, 15. маја, ученици наше школе у пратњи наставника Марије Радисављевић и Александра Станисаввљевића, библиотекара Јасне Плавшић и педагога Дејане Дајесковић Тимић, били су гости на прослави Међународног дана породице у Прихватилишту за децу Београд. У друштву деце прихватилишта и њихових васпитача, јавних личности културе и спорта, са представницима ватрогасаца, војске, полиције, хитне помоћи, других школа...

 У играма без граница ученици наше школе учествовали су у екипама, дружили се, играли, такмичили се, забавили.

1/7

1/8

Пројекција филма "Жути аутобус"

     У понедељак, 22. 04. 2019. године, у библиотеци школе организована је пројекција филма "Жути аутобус", аутора Радмиле Тодић. Наставнице из Грачанице и један њихов ученик, били су наши гости. Пре три године ученици наше школе посетили су Грађевинску техничку школу у Грачаници, а сада су драги гости узвратили посету. Након приказаног филма разговарало се о томе како изгледа један дан ученика, средњошколца, на Косову и Метохији у тешким условима, путујући до школе свакога  дана жутим аутобусом. Са овог сусрета свако је понео уверење у моћ правог пријатељства и разумевања.

          Посета Прихватилишту за децу Београда

       Током тематске недеље "Градимо хуману планету", у нашој школи, у организацији Ученичког парламента и Тима за заштиту ученика од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања, одржане су разноврсне наставне и ваннаставне активности. 

     Једна од њих била је прикупљање гардеробе, књига, играчака, слаткиша ... за децу у Прихватилишту, које се налази у суседству. У среду, 24. априла, представници школе посетили су Прихватилиште и предали поклоне. 

        Деца су се највише обрадовала рукотворинама које су за њих направили наши ученици: плетеним наруквицама, обележивачима за књиге, "уметничким" цртежима ...

           

       

    

1/4

„Ти и Ај Ти“

Пројекат „Ти и Ај Ти“ реализoвала је организација Мрежа професионалаца Србије „СПОНЕ“.  Град Београд – Секретаријат за спорт и омладину, допринео је и у значајној мери помогао реализацији пројекта. Пројекат је имао за циљ унапређивање дигиталних компетенци ученика за конструктивну, креативну и одговорну употребу информационих технологија у образовању, комуникацији, решавању свакодневних проблема кроз самосталне и заједничке активности. Креативним радионицама, које су реализоване 21. априла 2019. године у просторијама Факултета савремених уметности, присуствовале су и наше ученице првог разреда. Теме радионица биле су: фотографисање, колажирање, рециклирање и илустровање словима.

 

1/7

45. Мађународни сајам грађевинарства

     У четвртак, 18. 04. 2019. године,  ученици наше школе посетили су Сајам грађевинарства, у оквиру планиране блок наставе  стручних предмета. Било је занимљиво видети нове грађевинске материјале, багер за рад у градским условима, радијаторе на струју који греју велике површине, климу код које нема директног дувања ваздуха,  блокове од дрвета и цементних влакана и  други излагачки програм који прате иновације у свим сегментима. 

1/9

          Зимовање на Копаонику

       

       Ученици наше школе су, у пратњи професора, према Годишњем плану рада, били на Копаонику од 17. до 24. марта у Дому ученика „Машинац“. Копаоник је и ове године био гостопримљив. Неки су учили да скијају, други усавршавали своје скијање. Поред скијања смо шетали, возили се жицом, имали час у природи на Панчићевом врху, такмичили се и освојили  треће место у квизу знања, учествовали на ревијалној хуманитарној трци „За Нурдор“, славили рођендане,  дружили се са другим школама...

    Пуно лепих активности је обележило и ово зимовање. Надамо се да ће се  следеће године традиција наставити!

   

Мађународни сајам образовања

     8. марта 2019. године, 22 матуранта наше школе посетила су Међународни сајам образовања који се 16. пут одржава у главном граду, овај пут у Belexpocentru. Преко 100 образовних институција из 18 земаља, државних и приватних, факултета и високих школа, информисало је будуће бруцоше о свему ономе што је битно приликом избора области коју ће студирати, а тиме  и опредељивања свог животног пута и каријере.

          Хуманитарна акција 

        Данас је у нашој школи организована хуманитарна акција са циљем да се прикупе средства за НУРДОР-национално удружење родитеља деце оболеле од рака. Иницијатор продајне изложбе ученичких радова је Тим за заштиту ученика од насиља  у сарадњи са Ученичким парламентом.  Прикупљена новчана средства биће употребљена за куповину неопходних потрепштина за родитељске куће у којима тренутно борави 13 породица са оболелом децом.
      Захваљујемо свима који су на било који начин помогли у реализацији ове хумане активности. Било је задовољство видети са колико преданости, посвећености и љубави наши ученици у протеклим данима припремају радове. Поносни смо на њихову креативност и  исказану хуманост

           

1/22

Продајна изложба у холу школе (25. 01. 2019.)

1/10

      На излету са Планинарском секцијом 

 

   У недељу, 20. маја 2018. године, ученици и наставници наше школе су у оквиру активности планинарске секције извели успон на планину Бељаницу (врх 1339м). Дужина туре је 16км, што није превише, али је успон са висинском разликом од 1000м био превелики напор за поједине учеснике. Они су остали у подножију и уживали у погледу на  водопаде "Велики бук ( или Лисине).

   Већи део успона време је било лепо, али нас је при силаску непријатно изненадила јака киша са грмљавином и повременим градом.

        

Иако није било баш пријатно, ипак, све то спада у "чари" планинарења.Због лошег времена, група која  се враћала са врха Бељанице није обишла видиковац и водопад, али се надамо обиласку неком другом приликом. Излет је организован у сарадњи са планинарским друштвом" Победа".

ПРОВЕРИ

ЗАШТО ЈЕ

+ + + + + + + + + + 

ОВА ШКОЛА

 

ТВОЈ

 

НАЈБОЉИ

 

 ИЗБОР 5+

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • YouTube - Grey Circle

Хајдук Станкова бр. 2, 11050 Београд   Тел:  (+381) 11 2411 - 472     (+381) 11 2423 - 441      (+381) 11 2404 - 126    

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now