top of page
icono-iniciar-sesion-png-5.png

        Школски турнир у кошарци
 

     Завршен је овогодишњи школски турнир у кошарци. У игри под новим обручима и плексиглас таблама, постављеним по стандардима "Aba lige", у лепом расположењу и спортском духу, шампионску титулу одбранили су ученици одељења Г42, ученици А31 су вицешампиони, а бронза је припала кошаркашима одељења Г14.s & more.

Наградни излет за најбоља одељења

Наша школа је 5. октобра, као и претходних година, организовала традиционални наградни излет за одељења која су постигла најбољи успех у учењу и владању у прошлој школској години. Овог пута на излет су пошла одељења А21, А31 и  Г42, са разредним старешинама и директором школе.

Посетили смо Вршац, град у коме су живели и стварали наши велики уметници, сликар Паја Јовановић и књижевник Јован Стерија Поповић. У Градском музеју смо видели неколико слика Паје Јовановића и, од кустоса Музеја, чули интересантне податке везане за његов живот и стваралаштво, те кратку историју Вршца.

Слободно време смо искористили за шетњу историјским центром града са очуваним архитектонским наслеђем из 19. века. Видели смо кућу у којој се родио и део живота провео и велики интелектуалац, песник и драмски писац, Јован Стерија Поповић.

После ручка који је био организован у једном од најпознатијих вршачких ресторана, посетили смо Вршачку кулу, изузетан споменик из 15. века и раздобља борбе против Турака, који су се у овим крајевима задржали сто педесет година. Кустос нас је упознао са историјатом Куле, њеном наменом и начином живота њених становника. Одушевљени спектакуларним погледом с Куле на већи део војвођанске равнице, ученици су уживали и у посматрању параглајдера који су искористили овај леп јесењи дан за уживање у омиљеном спорту.

Последњи део излета је био посвећен посети манастиру Месић, који, према доступним подацима, потиче из 11. или 13. века и сведочи о дугом историјском трајању Срба на овим просторима бурне историје у којој су се смењивала царства.

Оваквим излетима Школа жели да награди своја најбоља одељења и пружи им подршку у одговорном и озбиљном приступу школским обавезама. Намера нам је и да ученике осталих одељења мотивишемо да уложе већи труд у своје образовање.

donation.png
images.jpg
Tим за заштиту од насиља.jpg
  • Facebook
  • Twitter Clean
  • YouTube - Grey Circle
bottom of page