icono-iniciar-sesion-png-5.png

press to zoom
Посета министарке Михајловић
Посета министарке Михајловић

press to zoom
Макета моста
Макета моста

press to zoom

press to zoom
1/14

Упис  у 1. разред у школској 2022-2023. години

Поштовани ученици и родитељи

              Грађевинска техничка школа „Бранко Жежељ“ уписује ученике  у

              1. разред у два  образовна профила:

                                         Архитектонски техничар

                                         Грађевински техничар

Подношење пријаве за упис ученика у средње школе за први уписни круг непосредно у школи,  је у четвртак и петак, 14. и 15. 07. 2022. године, од 8-15 часова.

Други уписни круг непосредно у школи је у суботу, 16. 07. 2022. године од 8-15 часова.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја омогућило је пријаву за упис ученика у средњу школу и електронским путем,  преко Портала еУправа, те у том случају, није неопходан долазак у школу ради уписа.

Уколико не искористите услугу преко Портала еУправа, неопходно је извршити упис у школи, доласком лично.  

donation.png

Републичко такмичење у Новом Пазару

Републичко такмичење грађевинских и геодетских школа Србије, након две године паузе због пандемије корона вируса, одржано је од 13. – 16. маја  2022. у Новом Пазару. Домаћин је била Школа за дизајн текстила и коже. Нашу  такмичарску екипу  чинили су: Јелена Глигорић (математика IV разред), Зоран Ђурђевић (технологија грађев. гадова IV раз.), Катарина Исаиловић (статика III раз.), Злата Каран (апликативни рач. програми III раз.) и Анђелија Лукић (конструкције II раз).

Кренули смо комби превозом у петак у јутарњим сатима заједно са екипом из Геодетске школе. Упркос томе што се дан (петак) са датумом (13.) у културама светским сматра несрећним, наше расположење је било управо супротно. А можда је баксузлук ипак био негде скривен, јер је тек неколико бодова зафалило да се сви наши такмичари врате са медаљом.

Нови Пазар потпуно заслужује рекламни слоган „Град добрих домаћина“. Од колегинице Амре која је била задужена за наш комфоран боравак, особља хотела у ком смо били смештени, ученика – домаћина, угоститељских радника и продаваца, ...,  до личних пријатеља и познаника неких чланова наше екипе, сви су били на задатку: угостити госта. Такмичење је отворено приредбом у којој смо уживали, на тренутак се питајући да ли присуствујемо професионалној ревији  или су то заиста само прелепи модели које нам на ефектан начин приказују  ученици школе домаћина.

         

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/13

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/5

Дан D је био у суботу. Сва такмичења су одржана од 11 до 13h, а ми смо  након њих  помешаних емоција отишли на ручак. Утисак је да је,  поред неумитне треме пред објављивање резултата, доминантно осећање ипак било опуштање – прошло је. Паузу до 17h, (до изласка прелиминарних ранг листа), различито смо искористили, неко у шетњи, неко у шопингу, а неки су уживали у разноликим укусима кафе  на  рустичним терасама крај реке Рашке. Разноликост није била присутна само у врстама кафе,  лепота  овог града  управо је заснована на том пријатно уклопљеном шаренилу: одеће, стилова, звукова, заната, културног и верског наслеђа,..., дајући му душу.

Око 17h сви смо се  нашли у дворишту школе, тискајући се са другим учесницима ове манифестације у покушајима да први угледамо  предметне листе са именима ученика и освојеним бодовима, тражећи погледом позната имена  при врху  списка.                                                             

      Резултати:

Зоран Ђурђевић  - прво место

Јелена Глигорић треће место

Катарина Исаиловић – седмо место

Злата Каран – четврто место

Анђелија Лукић – пето место

Честитамо Зорану и Јелени, али и осталим нашим такмичарима (тачније такмичаркама :) Задовољство је било водити ову петочлану екипу, поносни смо на њихове резултате, на уложени труд, жељу, понашање. 

Гледајући их у мало другачијем издању увече, пред полазак на свечану вечеру, делили смо то осећање : није што су наши, дивна су деца, заиста, у сваком погледу!  

И тако, уз доделу диплома и медаља у недељно јутро, поздрављање са колегама из других школа и  домаћинима, уз "летећу" куповину заборављених или наручених стварчица, поклона, сувенира и паковање на брзака, остављамо Нови Пазар. До неког следећег сусрета.

 

ПС: Савети за будућа такмичења:

  • Путовати обавезно са Геодетском школом

  • Снежа Петровић да буде ментор  (без обзира на предмет који предаје)

  • Уколико Драгана има ученика - такмичара, упозорити остале школе да не рачунају на треће место из математике :)

  • „Кад мене поведете, увек добијемо медаље“ – рече Тања Јоцић, дакле водити Тању обавезно

  • Не мењати особу задужену за музику у превозу

  • Зокија замолити да будућим такмичарима пренесе свој овогодишњи став: „Идем да победим“!  Јер  тако и беше!

Гордана Марковић

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • YouTube - Grey Circle
images.jpg
Tим за заштиту од насиља.jpg