top of page

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

Огледни час

       

                 25. 12. 2017. године, професорке  биологије  и хемије, Ана Фодора и Олгица Митровић,  одржале су огледни час у одељењу Г14. Тема  часа: Изоловање ДНК из пљувачке. 

              Поред ученика, овој  корелацији наставних предмета хемије и биологије показаној на изведеном експерименту, присуствовали су  педагог школе, као и други професори. Присутни ученици су активно учествовали, пажљиво посматрали и запажали, анализирали, упоређивали... 

          Експеримент је био успешан. А у нашој школи се, сасвим сигурно, од тог дана  повећао број  љубитеља  експерименталног и лабораторијског рада.

        

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

Додела  диплома матурантима

       

     У понедељак, 19. 06. 2017. године, свечаном доделом диплома испраћена је још једна генерација матураната наше школе. Поздрављајући ученике директор школе, Александар Ракићевић, пожелео им је успех и срећу у будућности. Поручио им је да увек следе своје снове и учине све да они постану реалност.

       Поносни на ове младе људе чијег одрастања смо били сведоци, честитамо им на стеченим дипломама! Где год их оне буду одвеле, врата ове школе ће им увек бити  широм отворена!

На излету са Планинарском секцијом

       

      У недељу, 22 октобра 2017. године, ученици и наставници наше школе су у оквиру активности планинарске секције препешачили 18.5 км кањоном реке Тиснице. Кањон се налази у источној Србији у пределу Хомоља.

   Приликом проласка кроз кањон, река се морала прелазити на више места, а ти преласци су били најзанимљивији део пута, јер смо при прелажењу показали завидну креативност.

Излет је завршен у селу Крепољину, у коме смо правили паузу за вечеру и дегустацију печурки и хомољског сира.

  Излет је организован у сарадњи са планинарским друштвом" Победа".

Дан општине Звездара

       

           Поводом Дана општине Звездара, 15. октобра 2017. године, представници ове градске општине свечано су уручили новчане награде ученицима основних и средњих школа који су освојили прво, друго или треће место на републичким и међународним такмичењима из Календара такмичења и смотри Министарсва просвете, науке и технолошког развоја, у школској 2016/2017. години. Награде су уручене и наставницима - менторима.

        Честитамо нашим награђеним ученицима Стефану Гајићу (Реп. такмич. статика -2. место) и Ђорђу Јањићу (Реп. так. математика - 3. место), као и њиховим менторима, Милици Премовић и Драгани Драгичевић.

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

Наш штанд на 43. Међународном

сајму грађевинарства   

      У шест хала и на отвореном простору Београдског сајма, од 19. до 23. априла 2017. године, своје производе представило је преко 550 излагача из 30 земаља. Покровитељ овог водећег сајамског догађаја у грађевинској индустрији у региону југоисточне Европе, било је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије.

             Са надом да ће грађевинарство заиста постати "Златна грана српске привреде", (овогодишњи мото сајма), захваљујемо управи Београдског сајма што нам је омогућила да, на штанду бр. 4005 у хали 4, представимо школу.

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

Потписан споразум о сарадњи са Институтом за стандардизацију Србије  

      У уторак, 07. 03. 2017. године, директор школе, Александар Ракићевић, потписао је споразум о сарадњи са Институтом за стандардизацију Србије. Сарадња ће се одвијати кроз предавања за ученике, организовање стручних скупова, промовисање српских и међународних стандарда и других питања од заједничког интереса.

Више о овом догађају на  линку

http://www.iss.rs/rs/news/news_247.html

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

ПРОВЕРИ

ЗАШТО ЈЕ

+ + + + + + + + + 

ОВА ШКОЛА

 

ТВОЈ

 

НАЈБОЉИ

 

 ИЗБОР 5+

Watch Us 
  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • YouTube - Grey Circle

Излет на Авалу 

    У суботу, 22. септембра 2018. године, неколико ученика  и наставника наше школе организовали су излет на Авалу,  у оквиру планираних активности  рада планинарске секције. 

        Почетна тачка је била шумска кућа, а затим се су се преко извора Сакинац упутили ка врху планине и споменику Незнаном јунаку. Снежана Петровић, руководилац Планинарске секције, подсетила је ученике на значајне историјске податке везане за споменик и саму Авалу. 

         Повратак је био обележеном планинарском стазом уз заслужени одмор у ресторану "Чарапића брест", а затим шетњом кроз шуму до подножја планине.

bottom of page