ПРОВЕРИ

ЗАШТО ЈЕ

+ + + + + + + + + 

ОВА ШКОЛА

 

ТВОЈ

 

НАЈБОЉИ

 

 ИЗБОР 5+

Watch Us 
  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • YouTube - Grey Circle

ПИЛОТИРАЊЕ  МАТУРЕ

                 Одлуком Пројектног тима министарства просвете, науке и технолошког развоја, наша школа је изабрана за прво пилотирање државне матуре за профил ГРАЂЕВИНСКИ ТЕХНИЧАР. Овим пројектом јеобухваћен садашњи III разред, (одељења Г32 и Г33), а циљ је да се провери квалитет испитних задатака. Планира се још један овакав пројекат за мај 2021. године, а затим и проба државне матуре у марту 2022.  

Права државна матура ће бити организована у јуну 2022. године,

под једнаким условима за све учеснике (исти задаци, истог

дана и у исто време), прегледачи неће прегледати тестове

своје школе, а бодови ће бити меродавни за упис на више

школе и  факултете.

 

Проба државне матуре ће се одржати у Фискултурној сали

наше школе, према следећем распореду:

                            

1) Среда 28. 10. 2020. године Српски језик и књижевност

2) Четвртак,  29.10.2020.год. – Математика

3) Петак, 30.10.2020.год.Стручни испит

 

Време полагања испита: сваког дана од 09. 00 h до 10.30 h

( ученици долазе у 08:30 h са прибором за рад, уз све мере

заштите од  ,,Covid-a 19“)

За више информација посетити сајт:   https://matura.edu.rs/

Ове године школску славу Светог Саву, прославили смо на мало другачији начин. Није било приредбе, светосавских  беседа, треме ученика (и њихових ментора) да се не заборави текст,  размештања столова и столица  у зборници (да сви гости могу стати), окупљања, дружења, сусрета са бившим ученицима и колегама (и другим пријатељима школе), додела награда и ручних сатова (традиционално за одлазак у пензију), свечаних тоалета, ћаскања на коктелу ... 

Ипак, неколико наставника и ученика паљењем свеће и ломљењем колача обележили су пригодно Савиндан. (фотографије у Галерији)

Свим нашим  ученицима честитамо славу уз жеље за добро здравље и безбрижно одрастање у духу Светосавља! И да наредну прославимо како смо и навикли. Недостајао нам је данас (много) тај начин.

Колектив ГТШ "Бранко Жежељ"

ПРОСЛАВА ШКОЛСКЕ СЛАВЕ - СВЕТОГ САВЕ

Mapa puta do mature.jpg
Maturski_Å¡kolski_red.jpg

ДАН ШКОЛЕ, 14. март 2021.

 

        „Поносна сам на колектив у ком радим“- написа колегиница, у једној од наших бројних група, нема томе дуго, а поводом онлајн обележавања Савиндана. Верујем да је то мисао коју бисмо могли изрећи сви ми којима је Грађевинска техничка школа „Бранко Жежељ“ место где радимо и више од тога. Шта је то што нас чини поноснима?

          Наша школа није велика. Имамо шеснанест одељења са око 400 ученика које образујемо за занимање грађевинског техничара. Додуше, у неким временима, имали смо много више. Али, тада смо били у великој држави, у којој је грађевинарство било развијено и цењено те сматрано битном полугом развоја привреде у успону, а наши инжењери и техничари су градили путеве, мостове и зграде на свим континентима.

             

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/4

ПОСЛЕ 72 ГОДИНЕ НОВА ФАСАДА НА ГРАЂЕВИНСКОЈ ТЕХНИЧКОЈ  ШКОЛИ  "БРАНКО ЖЕЖЕЉ"

    Градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак обишао је данас радове на санацији фасаде и крова на Грађевинској техничкој школи „Бранко Жежељ” на Звездари, које са 21,3 милиона динара финансира Секретаријат за образовање и дечју заштиту.

     – "Од изградње 1948. године, на школи није било озбиљнијих радова. Фасада ће бити готова за недељу дана, а у следећој фази у плану су радови и у унутрашњости школе. Нови кров и нови изглед су добар почетак да школу доведемо у стање какво би требало да буде "– рекао је Гак.

Он је истакао да посебан значај даје чињеница да је нови изглед фасаде осмислила професорка архитектонске групе предмета у овој школи Биљана Чорбић Радуловић што је у неку руку, како је рекао, наставак традиције ове школе за градитеље коју су и саградили професори са ученицима.
Директор школе Александар Ракићевић рекао је да се водило рачуна да се задржи стари надимак школе настао при градњи, „бела лепотица” , али да је обнова била неопходна јер се дуго чекало на њу.

                                                                     петак, 4. септембар 2020.

преузето са :https://www.beograd.rs/ 

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/12

Додела диплома матурантима

  У уторак, 16. јуна 2020. године, организована је свечана додела  диплома матурантима. Испратили смо још једну сјајну генерацију ученика наше школе.

   Уз најлепше жеље за будућност овим младим људима, у целини објављујемо текст којим се од матураната опростила њихова професорка српског језика,  Сенка Видаковић.                    

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/6

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/16

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/6

  Изложба "Србија 2019. – година инфраструктуре: Ништа више није далеко"

        Матуранти наше школе у пратњи професора Марије Радисављевић, Мирјане Марковић и директора  Александра Ракићевића,  посетили су мултимедијалну изложбу "Србија 2019. - година инфраструктуре: Ништа више није далеко" у Палати Србија. 

    У салама "Коридор 10", "Милош Велики", "Железница", "Авио саобраћај", "Водни саобраћај" представљени су путем филмова, макета, симулатора и мултимедијалних презентација  велики инфраструктурни објекти изграђени у 2019. години

У посети Музеју афричке уметности

        Неколико наших ученика првог разреда, чланова Географско-историјске секције, посетило је у четвртак, 16. 01. 2020. године Музеј афричке уметности. Посету су организовали руководиоци секције, наставници Љиљана Влајковић и Петар Нешић. 

            Ученици су били у прилици да виде сталну поставку музеја која садржи збирку маски и фигура са простора западне Африке. Поред тога, ученици су обишли тематску изложбу посвећену култури лова са ових далеких географских простора. Изложени предмети представљени су уз информације о пореклу, етничкој припадности и функцији, што је омогућило посетиоцима да прошире своја сазнања о њиховом значају унутар заједнице из које су потекли. 

 Захвалница Грађевинског факултета нашој школи

    Дана 29. новембра 2019. године, Грађевински факултет Универзитета у Београду  доделио је захвалницу нашој школи. Пригодно признање поводом дугогодишње сарадње и континуираног уписа наших ученика на ову високошколску установу, уручио је проф. др Владан Кузмановић,  декан Грађевинског факултета, који је председавао скупом.  Захвалницу су, у име школе, примили директор Александар Ракићевић и наставник грађевинске групе предмета Тања Јоцић Стаматовић.

    Очекујемо да представници факултета ускоро посете  школу,  како би се обратили нашим матурантима и  одговорили на питања у вези уписа и могућностима запослења које даје диплома Грађевинског факултета.