Школа
Школа

press to zoom
Посета министарке Михајловић
Посета министарке Михајловић

press to zoom
Макета моста
Макета моста

press to zoom
Школа
Школа

press to zoom
1/15

Завршено 29. Републичко такмичење ученика грађевинских и геодетских школа

     

       Преко 300 учесника прошло је за ова два дана (11. и 12. 05. 2018.), кроз ГТШ „Бранко Жежељ“, ученика, наставника ментора, директора, професора факултета, чланова жирија, привредника, спонзора... Желели смо да ово такмичење буде најмасовније до сада, да заинтересујемо што више школа из Србије и да привучемо школе из региона, да поставимо као сви прави грађевинци добар темељ будуће сарадње, темељ на коме ће наши ученици градити мостове преко ровова које су неки други ископали. Градитељство спаја људе.

 

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

             

      Путеви, железнице, мостови, породичне куће и солитери,насипи и бране... све то повезује људе и побољшава им квалитет живота. Омогућава им да се срећу, друже, сарађују, надмећу, помажу, веселе.

       Грађевинци су тимски радници. Кућу не гради један човек. Одувек се знало; ако неко бетонира плочу или диже кров, код њега се окупља екипа рођака, пријатеља, комшија. Само тако може да се уради посао.  Тако су се и овде окупиле екипе из 26 српских, две мађарске, по једне црногорске и бањалучке школе, као и три хрватске, да се надмећу, не да би показале другима да су неки други слабији од њих, већ да би доказеле себи да су сваке године све бољи и бољи.

       Бољи у оствареним резултатима. У броју такмичара. У спремности да  у такмичењу уопште учествују. У неговању спортског духа. У дружењу. У фер-плеју. У ведрини. У жељи да стекну нова искуства. У потреби да стално поправљају своје резултате. У жељи за знањем. У упознавању људи из другачијих средина.

Сви ви, учесници овогодишњег 29. Републичког такмичења, најбољи ученици својих школа, показали сте да имате тимски дух, и такмичили сте се у атмосфери толеранције и другарства.

         Надамо се да сте у току ова три дана, упркос напорима, уживали бар колико и ми који смо се трудили да будемо онолико добри домаћини колико је то могуће.

         Свако је такмичење игра и свака је игра такмичење. А само учествовање у игри је награда сама по себи.

Мада, није лоше ни освојити сребрну медаљу и бити други у Републици из Организације грађења.

БРАВО БРАНКО!

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • YouTube - Grey Circle