Дан школе

 

На данашњи дан, 14. марта, пре 96 година, родио се Бранко Жежељ, инжењер и иноватор, универзитетски професор и академик, добитник бројних награда и признања. Бисту са ликом великана српског градитељства открила је његова ћерка, Сања Жежељ, уз присуство бројних гостију, као и бивших и садашњих ученика и професора.

Поносни смо што наша школа носи име чувеног пројектанта и уверени да ће и у будућности изнедрити многе достојне настављаче његовог лика и дела.

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

Излет на Авалу 

    У суботу, 22. септембра 2018. године, неколико ученика  и наставника наше школе организовали су излет на Авалу,  у оквиру планираних активности  рада планинарске секције. 

        Почетна тачка је била шумска кућа, а затим се су се преко извора Сакинац упутили ка врху планине и споменику Незнаном јунаку. Снежана Петровић, руководилац Планинарске секције, подсетила је ученике на значајне историјске податке везане за споменик и саму Авалу. 

         Повратак је био обележеном планинарском стазом уз заслужени одмор у ресторану "Чарапића брест", а затим шетњом кроз шуму до подножја планине.

1/4

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

Демонстрација програма за електронско издавање грађевинских дозвола

У среду, 16. 12. 2015. године, министарка грађевине, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић, представила је програм за електронско издавање грађевинских дозвола. Демонстрација софтвера, који ће кренути са употребом у целој Србији 1. јануара 2016., обављена је у нашој школи. Том приликом потпредседница владе обишла је 32 полазника семинара из локалних самоуправа који се обучавају за употребу новог система.

Велика нам је част и задовољство што смо били домаћини овом догађају. 

Обука за употребу новог софтвера
Обука за употребу новог софтвера

Обука за употребу новог софтвера
Обука за употребу новог софтвера

1/9

  Посета министарке Зоране Михајловић

 

    У среду, 09. 09. 2015., нашу школу посетила је министарка Зорана Михајловић.

У обраћању ученицима потпредседница их је охрабрила да уче и буду најбољи, јер су као будући техничари и инжењери потребни на тржишту у пројектима који се планирају. 

Директор школе, Александар Ракићевић, захвалио је министарки на посети и подршци коју је пружила школи у временима која нису лака за средње стручно образовање.

Присутни ученици и професори пренели су жеље за просперитет грађевинарства потпредседници владе и позвали је да нам опет буде драги гост.

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

Промена назива школе

Веома смо поносни на чињеницу да је чувени професор Грађевинског факултета, академик и светски признати научник, Бранко Жежељ, неколико година свог живота провео у нашој школи, радећи као професор. На  иницијативу наставничког већа у школску  2015/16, сада и званично, школа креће са радом под  новим именом: Грађевинска техничка школа"Бранко Жежељ".

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

Златна медаља

Указом Председника Републике Грађевинска техничка школа одликована је златном медаљом за заслуге, за изузетне заслуге и постигнуте резултате у просветној делатности. Орден је примио директор школе Александар Ракићевић.

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + 

Прослава 90 година школе

У Звездара театру у присуству бројних гостију, представника: кабинета Председника Републике, Министарства просвете и грађевинских фирми, бивших ђака и професора, и других, прославили смо велики јубилеј. Надахнута обраћања, леп програм и амбијент, евоцирање  успомена и анегдота из прошлости, учинили су нас поносним домаћинима. Још једном захваљујемо свима који су се одазвали нашем позиву и учинили овај значајни тренутак у историји школе посебним.

Сенка Видаковић и Лука Петровић
Сенка Видаковић и Лука Петровић

1/9

ПРОВЕРИ

ЗАШТО ЈЕ

+ + + + + + + + + 

ОВА ШКОЛА

 

ТВОЈ

 

НАЈБОЉИ

 

 ИЗБОР 5+

Watch Us 
  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • YouTube - Grey Circle