icono-iniciar-sesion-png-5.png

                 ПОСЛЕ 72 ГОДИНЕ НОВА ФАСАДА НА ГРАЂЕВИНСКОЈ ТЕХНИЧКОЈ

ШКОЛИ  "БРАНКО ЖЕЖЕЉ"

Градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак обишао је данас радове на санацији фасаде и крова на Грађевинској техничкој школи „Бранко Жежељ” на Звездари, које са 21,3 милиона динара финансира Секретаријат за образовање и дечју заштиту.
– "Од изградње 1948. године, на школи није било озбиљнијих радова. Фасада ће бити готова за недељу дана, а у следећој фази у плану су радови и у унутрашњости школе. Нови кров и нови изглед су добар почетак да школу доведемо у стање какво би требало да буде "– рекао је Гак.
Он је истакао да посебан значај даје чињеница да је нови изглед фасаде осмислила професорка архитектонске групе предмета у овој школи Биљана Чорбић Радуловић што је у неку руку, како је рекао, наставак традиције ове школе за градитеље коју су и саградили професори са ученицима.
Директор школе Александар Ракићевић рекао је да се водило рачуна да се задржи стари надимак школе настао при градњи, „бела лепотица” , али да је обнова била неопходна јер се дуго чекало на њу.
– "Школа пружа добар квалитет наставе, важно нам је да ђаци имају и боље услове за учење, а професори за рад. Задовољни смо обновом, нарочито јер очекујемо раст интересовања ђака у наредним годинама "– рекао је Ракићевић.
Како је прецизирао, школу похађа око 800 ђака, рачунајући и ђаке Грађевинске школе који користе просторије, а у њој се образују грађевински техничари четвртог степена који се баве нискоградњом, високоградњом и пословима испитивања грађевинских материјала у
лабораторијама.

петак, 4. септембар 2020.

преузето са :https://www.beograd.rs/ 

1/4

КОМБИНОВАНА НАСТАВА – УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ

Поштовани ученици и родитељи,

Имајући у виду епидемиолошку ситуацију и упутства Министарства просвете, науке и технолошког развоја, обавештавамо вас да ће Грађевинска техничка школа „Бранко Жежељ“ у циљу безбедности ученика, њихових породица и запослених у школи реализовати наставу према комбинованом моделу, а за ученике чији су се родитељи тако определили и наставу на даљину, на следећи начин:

Настава ће се организовати у школи према израђеном распореду часова у сменама, са почетком у 8:00 за преподневну и у 14:00 за послеподневну смену.

1.септембра наставу у школи, у преподневној смени, похађаће ученици 1. и 3. разреда.  

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • YouTube - Grey Circle

Хајдук Станкова бр. 2, 11050 Београд   Тел:  (+381) 11 2411 - 472     (+381) 11 2423 - 441      (+381) 11 2404 - 126    

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now
Школа