М3 - МАЈ МЕСЕЦ МАТЕМАТИКЕ

                       Желимо да  генерацијама које нису биле ни рођене кад се то дешавало,  приближимо и испричамо каква смо то 3 месеца живели на крају 20.  века. Кроз  рецитал  и  предавања,  причаћемо  језиком животне математике и  сурових бројки причу  о рату, који је за садашње ученике само историја, а за већину њихових наставника и  родитеља,  не тако давна збиља коју су 90 дана живели. " - речи су Биљане Николић, наставника и руководиоца  стручног већа математике, организатора манифестације.

 

 

        И ове, као и претходних 7 година у нашој школи одржана је манифестација Мај Месец Математике . Поред већ традиционалних било је ту низ нових активности, тема, предавања, игара и дилема. Све то са  идејом да је математика свуда око нас и да некад броји и рачуна лепе, а понекад и ружне ствари које су део живота .

        Математика прожима нашу свакодневицу и током маја, као и било ког другог месеца, математика броји без прекида. Некад су те бројке чудне, некад добре, некад тужне, некад лоше. 

          "Уз жељу  да  сачувамо сећање на професора Предрага Радиновића, који је са нама радио годинама, у оквиру манифестације  сваког маја ђаци одиграју меморијални шаховски турнир. Овај пут мај месец математике биће посвећен још једном сећању.

         Сећању на пролеће 1999. када смо, нажалост,  живели неке много другачије бројеве.Ове се године наиме, навршава  20 година од кад смо 3 месеца бомбардовани. 

          Уручење диплома матурантима

      Преносећи  делић атмосфере са данашњег свечаног уручења диплома матурантима, цитирамо  део говора Стива Џобса, родоначелника дигиталног доба,  дипломцима   Стенфорд универзитета:

    „Твоје време је ограничено, немој га трошити живећи нечији живот. Немој да допустиш да те зароби догма – живети како други мисле. Немој дозволити да бука туђих мишљења уништи твој унутрашњи глас. И најважније, имај храбрости да пратиш своје срце и интуицију. Они некако већ знају шта заиста желиш да постанеш. Све остало долази на друго место.“           

        Драги  матуранти, желимо вам да изградите себи будућност онако како ви желите! Трудили смо се, претходне четири године, да чврст темељ за њу заједно поставимо.     

1/7

 

 

         У петак,  17. октобра 2019. године, гост у нашој школи био је  проф. др. Сокол Соколовић, архитекта и дизајнер. Поделио је са ученицима и наставницима делић из богате ризнице својих научних и уметничких искустава. Својом харизматичном личношћу ученицима  је приближио струку из димензије дизајна у архитектури и грађевинарству. Иницијатива за ово пријатно дружење са нашим занимљивим  гостом, потекла је од Ученичког парламента, а идеју су реализовали председник парламента Енис Бибић и педагог Дејана Дајесковић Тимић. 

      Поред већег броја ученика, овом догађају присуствовали су директор школе, библиотекар, као и наставници: Сенка Видаковић, Тања Јоцић Стаматовић, Сања Радивојевић и Маја Милатовић.

Гостовање проф. др  СОКОЛА СОКОЛОВИЋА у нашој школи

1/10

          

     У славу и част  преминулог професора и колеге,  Војислава Хорвата (1952 -2016), у петак,  26. октобра, одржан је меморијални турнир у стоном тенису,  „Играј за Воју“.

       Колега Воја Хорват у нашу школу је дошао 2001. године.  Обављао је функције помоћника директора, руководиоца стручног већа, председника синдиката, а као грађевински инжењер предавао је више стручних предмета.

    Велики инжењер и професор несебично се давао ученицима, не само на часовима редовне наставе, већ и као руководилац секције. Бринуо је о физичком здрављу ученика па је осмислио Стонотениску секцију. За потребе Бициклистичке секције, коју је водио задњих неколико година, од сопствених средстава набавио је 7 бицикала.

     Биле су то јединствене туре „бициклирања“ по стазама београдским, где би се Воји и његовим члановима секције радо прикључивале и друге колеге.    Ученици су препознали његов ентузијазам, жељу и труд да пренесе и усади знање па су колегу Хорвата бирали за најбољег професора.

      Током петнаест година дружења учили смо од њега и ми, његове колеге. Провели смо заједно толико дивних тренутака  који су наш живот учинили садржајнијим. На томе смо му  захвални и они нам сада тако недостају.

       На меморијалном турниру „Играј за Воју“, прво место освојио је Милош Симоновић Г22, други је био Алекса Познановић Г43, а треће место  је припало Урошу Видаковићу Г24.  

        Браво, момци!  Воја Хорват би био поносан на вас.

          Меморијални турнир у стоном тенису

1/11

 63. Међународни  сајам књига

       У среду, 24. октобра 2018. године, ученици наше школе посетили су 63. Међународни београдски сајам књига, једну од најстаријих и најзначајнијих књижевних манифестација у региону. Сви издавачи из Србије и најугледнији издавачи из окружења на сајму представљају своју годишњу издавачку продукцију.

    "Свенародни празник и црвено слово у календару српске културе", како у беседи на отварању рече академик Матија Бећковић, одржава се под геслом "Радост читања". 

     

         Свесни колико је читање књига  драгоцено за одрастање и формирање личности, за развој опште културе  и вредносних ставова, посета сајму књига је једна од обавезних активности коју школа планира у свом раду. Верујемо да су ученици уживали, како  у трагању  за  лепотом  у  речима, тако  и  у бројним  пратећим  програмима и садржајима у халама сајма.

Излет на Авалу 

    У суботу, 22. септембра 2018. године, неколико ученика  и наставника наше школе организовали су излет на Авалу,  у оквиру планираних активности  рада планинарске секције. 

        Почетна тачка је била шумска кућа, а затим се су се преко извора Сакинац упутили ка врху планине и споменику Незнаном јунаку. Снежана Петровић, руководилац Планинарске секције, подсетила је ученике на значајне историјске податке везане за споменик и саму Авалу. 

         Повратак је био обележеном планинарском стазом уз заслужени одмор у ресторану "Чарапића брест", а затим шетњом кроз шуму до подножја планине.

1/4

   

       У такмичарској атмосфери, наши ученици су, дружећи се са најбољим ученицима свих грађевинских школа из Србије и региона, као и са изузетно љубазним домаћинима, ширећи добру вољу, толеранцију, пријатељство,а некад и више од тога, на најбољи могући начин представили дух београдске школе која носи име чувеног иноватора „Бранка Жежеља“.

       

    

XXX РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ГРАЂЕВИНСКИХ И ГЕОДЕТСКИХ ШКОЛА СРБИЈЕ

 

 

Од 10.до 12.маја 2019.године,одржано је у Нишу јубиларно, 30. такмичење грађевинских и геодетских школа Србије, у организацији Заједнице грађевинских и геодетских школа, а под покровитељством Министарства просвете. 

На овој,већ традиционалној смотри, ученици, који су као победници школских такмичења представљали нашу школу, постигли су следећи успех:

  1. Богдан Станковић, Г24, Грађевинске конструкције, ментор проф.Јасна Грубић, 3.место и бронзана медаља

  2. Дамјан Тирић, Г34, Статика и отпорност материјала, ментор проф.Снежана Петровић-Кузмић, 5.место

  3. Никола Пејовић, Г34,   Примена рачунара у грађевинарству АutoCAD, ментор проф.Мирјана Марковић-Јефтић, 13.место

  4. Радан Милосављевић, Г44, Математика, ментор проф.Александар Расулић,13.место

  5. Никола Жижовић, Г43, Бетон, ментор проф. Тања Јоцић-Стаматовић, 4.место

 

ПРОВЕРИ

ЗАШТО ЈЕ

+ + + + + + + + + 

ОВА ШКОЛА

 

ТВОЈ

 

НАЈБОЉИ

 

 ИЗБОР 5+

Watch Us 
  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • YouTube - Grey Circle

Хајдук Станкова бр. 2, 11050 Београд   Тел:  (+381) 11 2411 - 472     (+381) 11 2423 - 441      (+381) 11 2404 - 126    

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now