1/2

  Представници Удружења "Небоград" у нашој школи

     У среду, 27. 11. 2019. године, гости у нашој школи били су представници Удружења "Небоград". Повод за дружење био је предстојећи Дан особа са инвалидитетом, (03. децембар), а организатор ове активности био је школски Тим за инклузију. 

       Ученицима је кроз примере активности поменутог удружења показано на које све начине особе са сметњама у развоју и инвалидитетом могу бити интегрисане и колико задовољства могу донети заједничке активности. Мало стрпљења и љубави довољно је како би свима било лепше и боље.

       

1/3

  Додела награда ученицима и менторима

     Поводом обележавања Дана општине Звездара, 16. октобра  у 16 часова у свечаној сали Шесте београдске гимназије, одржана је свечана  додела награда ученицима који су освојили прво, друго или треће место на републичким таклмичењима, као и њиховим наставницима - менторима. 

       Ученици и  наставници  награђени су новчано.

     Том приликом наш ученик одељења Г33  -  Богдан Станковић  и наставник ментор Јасна Грубић примили су награду за освојено 3. место из грађевинских конструкција на Републичком такмичењу геодетских и грађевинских школа које је одржано у Нишу у мају месецу 2019. године.                  Честитамо Богдану и његовом ментору и желимо им још много награда у будућности!

1/7

 

 

         У петак,  17. октобра 2019. године, гост у нашој школи био је  проф. др. Сокол Соколовић, архитекта и дизајнер. Поделио је са ученицима и наставницима делић из богате ризнице својих научних и уметничких искустава. Својом харизматичном личношћу ученицима  је приближио струку из димензије дизајна у архитектури и грађевинарству. Иницијатива за ово пријатно дружење са нашим занимљивим  гостом, потекла је од Ученичког парламента, а идеју су реализовали председник парламента Енис Бибић и педагог Дејана Дајесковић Тимић. 

      Поред већег броја ученика, овом догађају присуствовали су директор школе, библиотекар, као и наставници: Сенка Видаковић, Тања Јоцић Стаматовић, Сања Радивојевић и Маја Милатовић.

Гостовање проф. др  СОКОЛА СОКОЛОВИЋА у нашој школи
М3 - МАЈ МЕСЕЦ МАТЕМАТИКЕ

                       Желимо да  генерацијама које нису биле ни рођене кад се то дешавало,  приближимо и испричамо каква смо то 3 месеца живели на крају 20.  века. Кроз  рецитал  и  предавања,  причаћемо  језиком животне математике и  сурових бројки причу  о рату, који је за садашње ученике само историја, а за већину њихових наставника и  родитеља,  не тако давна збиља коју су 90 дана живели. " - речи су Биљане Николић, наставника и руководиоца  стручног већа математике, организатора манифестације.

 

 

        И ове, као и претходних 7 година у нашој школи одржана је манифестација Мај Месец Математике . Поред већ традиционалних било је ту низ нових активности, тема, предавања, игара и дилема. Све то са  идејом да је математика свуда око нас и да некад броји и рачуна лепе, а понекад и ружне ствари које су део живота .

        Математика прожима нашу свакодневицу и током маја, као и било ког другог месеца, математика броји без прекида. Некад су те бројке чудне, некад добре, некад тужне, некад лоше. 

          "Уз жељу  да  сачувамо сећање на професора Предрага Радиновића, који је са нама радио годинама, у оквиру манифестације  сваког маја ђаци одиграју меморијални шаховски турнир. Овај пут мај месец математике биће посвећен још једном сећању.

         Сећању на пролеће 1999. када смо, нажалост,  живели неке много другачије бројеве.Ове се године наиме, навршава  20 година од кад смо 3 месеца бомбардовани. 

          Уручење диплома матурантима

      Преносећи  делић атмосфере са данашњег свечаног уручења диплома матурантима, цитирамо  део говора Стива Џобса, родоначелника дигиталног доба,  дипломцима   Стенфорд универзитета:

    „Твоје време је ограничено, немој га трошити живећи нечији живот. Немој да допустиш да те зароби догма – живети како други мисле. Немој дозволити да бука туђих мишљења уништи твој унутрашњи глас. И најважније, имај храбрости да пратиш своје срце и интуицију. Они некако већ знају шта заиста желиш да постанеш. Све остало долази на друго место.“           

        Драги  матуранти, желимо вам да изградите себи будућност онако како ви желите! Трудили смо се, претходне четири године, да чврст темељ за њу заједно поставимо.     

1/10

          

     У славу и част  преминулог професора и колеге,  Војислава Хорвата (1952 -2016), у петак,  26. октобра, одржан је меморијални турнир у стоном тенису,  „Играј за Воју“.

       Колега Воја Хорват у нашу школу је дошао 2001. године.  Обављао је функције помоћника директора, руководиоца стручног већа, председника синдиката, а као грађевински инжењер предавао је више стручних предмета.

    Велики инжењер и професор несебично се давао ученицима, не само на часовима редовне наставе, већ и као руководилац секције. Бринуо је о физичком здрављу ученика па је осмислио Стонотениску секцију. За потребе Бициклистичке секције, коју је водио задњих неколико година, од сопствених средстава набавио је 7 бицикала.

     Биле су то јединствене туре „бициклирања“ по стазама београдским, где би се Воји и његовим члановима секције радо прикључивале и друге колеге.    Ученици су препознали његов ентузијазам, жељу и труд да пренесе и усади знање па су колегу Хорвата бирали за најбољег професора.

      Током петнаест година дружења учили смо од њега и ми, његове колеге. Провели смо заједно толико дивних тренутака  који су наш живот учинили садржајнијим. На томе смо му  захвални и они нам сада тако недостају.

       На меморијалном турниру „Играј за Воју“, прво место освојио је Милош Симоновић Г22, други је био Алекса Познановић Г43, а треће место  је припало Урошу Видаковићу Г24.  

        Браво, момци!  Воја Хорват би био поносан на вас.

          Меморијални турнир у стоном тенису

   

       У такмичарској атмосфери, наши ученици су, дружећи се са најбољим ученицима свих грађевинских школа из Србије и региона, као и са изузетно љубазним домаћинима, ширећи добру вољу, толеранцију, пријатељство,а некад и више од тога, на најбољи могући начин представили дух београдске школе која носи име чувеног иноватора „Бранка Жежеља“.

       

    

XXX РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ГРАЂЕВИНСКИХ И ГЕОДЕТСКИХ ШКОЛА СРБИЈЕ

 

 

Од 10.до 12.маја 2019.године,одржано је у Нишу јубиларно, 30. такмичење грађевинских и геодетских школа Србије, у организацији Заједнице грађевинских и геодетских школа, а под покровитељством Министарства просвете. 

На овој,већ традиционалној смотри, ученици, који су као победници школских такмичења представљали нашу школу, постигли су следећи успех:

  1. Богдан Станковић, Г24, Грађевинске конструкције, ментор проф.Јасна Грубић, 3.место и бронзана медаља

  2. Дамјан Тирић, Г34, Статика и отпорност материјала, ментор проф.Снежана Петровић-Кузмић, 5.место

  3. Никола Пејовић, Г34,   Примена рачунара у грађевинарству АutoCAD, ментор проф.Мирјана Марковић-Јефтић, 13.место

  4. Радан Милосављевић, Г44, Математика, ментор проф.Александар Расулић,13.место

  5. Никола Жижовић, Г43, Бетон, ментор проф. Тања Јоцић-Стаматовић, 4.место

 

ПРОВЕРИ

ЗАШТО ЈЕ

+ + + + + + + + + 

ОВА ШКОЛА

 

ТВОЈ

 

НАЈБОЉИ

 

 ИЗБОР 5+

Watch Us 
  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • YouTube - Grey Circle

Хајдук Станкова бр. 2, 11050 Београд   Тел:  (+381) 11 2411 - 472     (+381) 11 2423 - 441      (+381) 11 2404 - 126    

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now