1/12

Додела диплома матурантима

  У уторак, 16. јуна 2020. године, организована је свечана додела  диплома матурантима. Испратили смо још једну сјајну генерацију ученика наше школе.

   Уз најлепше жеље за будућност овим младим људима, у целини објављујемо текст којим се од матураната опростила њихова професорка српског језика,  Сенка Видаковић.                    

1/6

1/16

1/7

  Изложба "Србија 2019. – година инфраструктуре: Ништа више није далеко"

        Матуранти наше школе у пратњи професора Марије Радисављевић, Мирјане Марковић и директора  Александра Ракићевића,  посетили су мултимедијалну изложбу "Србија 2019. - година инфраструктуре: Ништа више није далеко" у Палати Србија. 

    У салама "Коридор 10", "Милош Велики", "Железница", "Авио саобраћај", "Водни саобраћај" представљени су путем филмова, макета, симулатора и мултимедијалних презентација  велики инфраструктурни објекти изграђени у 2019. години

У посети Музеју афричке уметности

        Неколико наших ученика првог разреда, чланова Географско-историјске секције, посетило је у четвртак, 16. 01. 2020. године Музеј афричке уметности. Посету су организовали руководиоци секције, наставници Љиљана Влајковић и Петар Нешић. 

            Ученици су били у прилици да виде сталну поставку музеја која садржи збирку маски и фигура са простора западне Африке. Поред тога, ученици су обишли тематску изложбу посвећену култури лова са ових далеких географских простора. Изложени предмети представљени су уз информације о пореклу, етничкој припадности и функцији, што је омогућило посетиоцима да прошире своја сазнања о њиховом значају унутар заједнице из које су потекли. 

РЕГИОНАЛНА  САРАДЊА

 

      У нашој школи је 12.12. 2019.године одржан први у низу састанака везаних за регионалну сарадњу грађевинских школа. Наши гости су били представници “Стручне школе за грaђевинарство” из Беча: директор, Гернот Куле, дипл.грађ. инжењер, помоћник директора, инж. Томас Пригл, директорка  канцеларије за пројекте у региону, др Лејла Сирбубало, Гојко Бановић, руководилац Центра за стручно образовање у ЗУОВ-у, директори школа из Новог Пазара и Власотинаца, Мехо Чамовић и Миливоје Ђорђевић, као и директор суботичке школе и председник Заједнице грађевинских и геодетских школа, Исо Планић. Кратком, али пријатном  сусрету  присуствовали су и професори стручних предмета и чланови Тима за пројекте Сенка Видаковић, Тања Јоцић Стаматовић и Гордана Марковић, као и библиотекарка Јасна Плавшић.  

   У срдачном разговору са нашим директором договорене су смернице за остварење будућих пројеката. Затим су, у библиотеци наше школе, гости погледали презентацију о „Бранку Жежељу“, коју је, на  маестралан начин и одушевљење гостију, а пријатно изненађење директора Александра Ракићевића, припремила проф. Сенка Видаковић, на беспрекорном немачком језику. Радујемо се будућим сусретима. 

1/6

  Захвалница Грађевинског факултета нашој школи

    Дана 29. новембра 2019. године, Грађевински факултет Универзитета у Београду  доделио је захвалницу нашој школи. Пригодно признање поводом дугогодишње сарадње и континуираног уписа наших ученика на ову високошколску установу, уручио је проф. др Владан Кузмановић,  декан Грађевинског факултета, који је председавао скупом.  Захвалницу су, у име школе, примили директор Александар Ракићевић и наставник грађевинске групе предмета Тања Јоцић Стаматовић.

    Очекујемо да представници факултета ускоро посете  школу,  како би се обратили нашим матурантима и  одговорили на питања у вези уписа и могућностима запослења које даје диплома Грађевинског факултета.

1/3

  Додела награда ученицима и менторима

     Поводом обележавања Дана општине Звездара, 16. октобра  у 16 часова у свечаној сали Шесте београдске гимназије, одржана је свечана  додела награда ученицима који су освојили прво, друго или треће место на републичким таклмичењима, као и њиховим наставницима - менторима. 

       Ученици и  наставници  награђени су новчано.

     Том приликом наш ученик одељења Г33  -  Богдан Станковић  и наставник ментор Јасна Грубић примили су награду за освојено 3. место из грађевинских конструкција на Републичком такмичењу геодетских и грађевинских школа које је одржано у Нишу у мају месецу 2019. године.                  Честитамо Богдану и његовом ментору и желимо им још много награда у будућности!

М3 - МАЈ МЕСЕЦ МАТЕМАТИКЕ

                       Желимо да  генерацијама које нису биле ни рођене кад се то дешавало,  приближимо и испричамо каква смо то 3 месеца живели на крају 20.  века. Кроз  рецитал  и  предавања,  причаћемо  језиком животне математике и  сурових бројки причу  о рату, који је за садашње ученике само историја, а за већину њихових наставника и  родитеља,  не тако давна збиља коју су 90 дана живели. " - речи су Биљане Николић, наставника и руководиоца  стручног већа математике, организатора манифестације.

 

 

        И ове, као и претходних 7 година у нашој школи одржана је манифестација Мај Месец Математике . Поред већ традиционалних било је ту низ нових активности, тема, предавања, игара и дилема. Све то са  идејом да је математика свуда око нас и да некад броји и рачуна лепе, а понекад и ружне ствари које су део живота .

        Математика прожима нашу свакодневицу и током маја, као и било ког другог месеца, математика броји без прекида. Некад су те бројке чудне, некад добре, некад тужне, некад лоше. 

          "Уз жељу  да  сачувамо сећање на професора Предрага Радиновића, који је са нама радио годинама, у оквиру манифестације  сваког маја ђаци одиграју меморијални шаховски турнир. Овај пут мај месец математике биће посвећен још једном сећању.

         Сећању на пролеће 1999. када смо, нажалост,  живели неке много другачије бројеве.Ове се године наиме, навршава  20 година од кад смо 3 месеца бомбардовани. 

          Уручење диплома матурантима

      Преносећи  делић атмосфере са данашњег свечаног уручења диплома матурантима, цитирамо  део говора Стива Џобса, родоначелника дигиталног доба,  дипломцима   Стенфорд универзитета:

    „Твоје време је ограничено, немој га трошити живећи нечији живот. Немој да допустиш да те зароби догма – живети како други мисле. Немој дозволити да бука туђих мишљења уништи твој унутрашњи глас. И најважније, имај храбрости да пратиш своје срце и интуицију. Они некако већ знају шта заиста желиш да постанеш. Све остало долази на друго место.“           

        Драги  матуранти, желимо вам да изградите себи будућност онако како ви желите! Трудили смо се, претходне четири године, да чврст темељ за њу заједно поставимо.     

ПРОВЕРИ

ЗАШТО ЈЕ

+ + + + + + + + + 

ОВА ШКОЛА

 

ТВОЈ

 

НАЈБОЉИ

 

 ИЗБОР 5+

Watch Us 
  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • YouTube - Grey Circle

Хајдук Станкова бр. 2, 11050 Београд   Тел:  (+381) 11 2411 - 472     (+381) 11 2423 - 441      (+381) 11 2404 - 126    

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now