Реч директора:

 

Морам да истакнем да ми је част што сам на челу школе која има тако лепу и дугу традицију какву има Грађевинска техничка школа ''Бранко Жежељ''. Трајемо пуних 90 година и за то време на исправан пут смо извели бројне генерације младих стручњака из области грађевинарства.

Наш циљ је да и даље унапређујемо рад школе у образовном, васпитном и организационом аспекту. Желимо модерну, јаку школу утемељену у снажан, модеран систем образовања, који је развијен у снажној и модерној држави.

Образовање је једини и набољи пут који води напредовању и постизању успеха сваког од нас. Развој једне државе и њеног друштва умногоме зависи од квалитета образовања у њој самој.

Грађевинска техничка школа ''Бранко Жежељ'' заузима важно место у оквиру средњег стручног образовања. Школујемо грађевинске техничаре, будуће инжењере, а без њих нема напретка грађевинарства. Без развијеног грађевинарства, као кључне привредне гране, нема ни напретка државе, нити њеног економског развоја.

Србија, као земља у развоју, мора много више пажње да улаже у грађевинарство, а мени се чини да последњих година има позитивног помака. Очекујемо капиталне инвестиције, велике пројекте, изградњу мостова, коридора и путева, стамбених објеката који ће нашу државу учинити бољим местом за живот. На сваком том пројекту и објекту, ми препознајемо наше ученике који дају свој допринос; било оне који су већ завршили нашу школу, било оне који је похађају.

Грађевинска техничка школа ''Бранко Жежељ'' много пажње придаје сарадњи са привредом, државним и друштвеним институцијама, великим грађевинским компанијама и фирмама, страним и домаћим, државним и приватним, сарадњи са другим школама и факултетима. Свима пружамо руку у правцу сарадње и , наравно, очекујемо подршку.

Закључио бих да сви ми, наставници и ученици, стручни сарадници и сви запослени, ја као директор, свакодневно радимо на томе да наша школа буде што боља и стручнија, организованија и функционалнија, познатија и препознатљива. Поносимо се што смо део породице и историје Грађевинске техничке школе ''Бранко Жежељ''.

Александар Ракићевић

директор школе Александар Ракићевић

Рођен 15.04.1982. године у Београду.

Дипломирао на Филозофском факултету на катедри за историју. Од септембра 2008. године ради као професор историје у Грађевинској техничкој школи ''Бранко Жежељ''.

На месту директора ове образовно - васпитне установе је од јула 2014. године.

Контакт телефон: 011/ 2411-472

e-mail: direktor@gtskola.edu.rs