ПОСЕТА НАРОДНОМ МУЗЕЈУ

         Наши ученици првог разреда су у четвртак, 03. 06. 2021. године, у склопу рада географско-историјске секције "Мапа", посетили Народни музеј. Том приликом обишли су сталну поставку музеја која обухвата огроман хронолошки опсег од далеког палеолита, преко античке Грчке и Римске уметности, српске средњовековне уметности до уметности 20. века. Такође, ученици су имали прилику да виде тематску изложбу !Под златним и плавим небом - иконе грчких мајстора од 15. до 19. века."

     Посету су организовали наставница географије, Љиљана Влајковић и наставник историје, Петар Нешић.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/4

Поново ради биоскоп

           

    У оквиру секције „Поново ради биоскоп“ ученици, чланови секције су, у пратњи проф. Тање Јоцић Стаматовић, организовано посетили  највећи филмски фестивал на овим просторима, беографдски ФЕСТ.           

       После Фестивала турског филма, Фестивала ауторског филма (популарног ФАФ-а), где су на отватрању ученици и неколико професора гледали  троструког добитника Оскара, јужнокорејски филм Паразит (и то у време кад још није ни био номинован  за Оскара) и МикроФАФ-а (краткометражни ауторски филмови), ученици су 5. марта гледали шведски филм „Брит-Мари је била ту“, снимљен према бестселеру Фредрика Бакмана, топлу причу о фудбалу, падању и устајању, старима и младима, али пре свега о животу као таквом и о неодустајању од снова.

         

     

          Тања Јоцић Стаматовић , руководилац секције 

   Највећи празник филма западног Балкана, ФЕСТ, Дом Омладине: ГТШ је била ту.  

Blok iz mehanike tla

БЛОК ИЗ МЕХАНИКЕ ТЛА

         У четвртак, 04.03.2021. године, ученици трећег разреда су обишли акредитовану лабораторију Механике тла на Грађевинском факултету Универзитета у Београду. Овај обилазак је у склопу блока из предмета Механика тла. Ученици су имали прилику да виде лабораторијске огледе који се изводе за испитивање тла. Срдачно су нас дочекали асистент Милош Марјановић, мастер инжењер грађевинартсва  и професор др. Сања Јоцковић. Ученици су видели инструменте којима се одређују сва потребна својства тла и чули многа исуства и занимљивих чињеница од колега који су нас примили.

Милица Лазаревић и Љиљана Михајловић

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/2

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/2

Састанак Општинског ученичког парламента

    У нашој школи је 4. марта одржан састанак Општинског ученичког парламента.

      Присуствовали су представници : 6. гимназије, 7. гимназије, Зуботехничке школе, Медицинске школе, школе Техноарт, Архитектонске, Фармацеутско-физиотерапеутске и наше школе. Парламентарци су се договорили о организовању спортског хуманитарног турнира под називом: "Средњошколци великог срца".  

press to zoom
Помоћ малом Гицовић Богдану (4)
Помоћ малом Гицовић Богдану (4)

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/3

Хуманитарна акција за помоћ малом Богдану

    Ученици одељења Г24 организовали су 17. и 18. децембра 2019. године хуманитарну акцију прикупљања средстава за помоћ оболелом четворогодишњем дечаку .

   Поносни смо на наше ученике и њихову спремност да свој џепарац поделе са неким коме је свака помоћ у овом тренутку драгоцена. 

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/6

Школски турнир у одбојци

    Током протекле недеље одржан је школски турнир у одбојци. Уз лепо расположење и добру одбојку  III место освојило је одељење Г13, други су били ученици из Г31, а победничко место припало је екипи одељења Г44. 

        Овим се не завршава прича о одбојци, јер шампионима школе предстоји ревијална утакмица са професорском екипом која ће се одиграти у предпразничном расположењу 27. 12. 2019.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/9

press to zoom

press to zoom
Војислав Хорват (1952 - 2016)
Војислав Хорват (1952 - 2016)

press to zoom

press to zoom
1/3

 

 

         У недељу, 27. октобра 2019. године, ученици и наставници наше школе путовали су на Дивчибаре, у оквиру активности Планинарске секције.

        На први планирани овогодишњи излет кренуло се у раним јутарњим сатима. Време је било необично лепо за крај октобра, а расположење наших планинара уобичајено на висини постављеног циља. И врхови су освојени, и то не један, већ три: Велика плећа (1050м), Црни врх (1098м) и Голубац (1056м).

       На крају излета  стрма шумска стаза  водила је у село Подбукови, где  је чекало окрепљење у виду богате трпезе  коју су за наше планинаре припремили љубазни домаћини газдинства Обрадовић.                                                                                                                                             

На излету са Планинарском секцијом

Меморијални турнир у стоном тенису

    У четвртак, 24. октобра 2019. године, у знак сећања на нашег колегу и професора Војислава Хорвата, у школи је одржан меморијални турнир у стоном тенису "Играј за Воју".

         У лепој атмосфери такмичили су се ученици и професори, а титулу је одбранио прошлогодишњи победник Милош Симоновић Г32, друго место освојио је Урош Видаковић Г24, а треће Петар Нешић професор историје.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/7

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/8
Екипа мала, али одабрана
Екипа мала, али одабрана

press to zoom
Час на Панчићу
Час на Панчићу

press to zoom
Залазак Сунца на Копу
Залазак Сунца на Копу

press to zoom
Екипа мала, али одабрана
Екипа мала, али одабрана

press to zoom
1/16

Пројекција филма "Жути аутобус"

     У понедељак, 22. 04. 2019. године, у библиотеци школе организована је пројекција филма "Жути аутобус", аутора Радмиле Тодић. Наставнице из Грачанице и један њихов ученик, били су наши гости. Пре три године ученици наше школе посетили су Грађевинску техничку школу у Грачаници, а сада су драги гости узвратили посету. Након приказаног филма разговарало се о томе како изгледа један дан ученика, средњошколца, на Косову и Метохији у тешким условима, путујући до школе свакога  дана жутим аутобусом. Са овог сусрета свако је понео уверење у моћ правог пријатељства и разумевања.

          Посета Прихватилишту за децу Београда

       Током тематске недеље "Градимо хуману планету", у нашој школи, у организацији Ученичког парламента и Тима за заштиту ученика од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања, одржане су разноврсне наставне и ваннаставне активности. 

     Једна од њих била је прикупљање гардеробе, књига, играчака, слаткиша ... за децу у Прихватилишту, које се налази у суседству. У среду, 24. априла, представници школе посетили су Прихватилиште и предали поклоне. 

        Деца су се највише обрадовала рукотворинама које су за њих направили наши ученици: плетеним наруквицама, обележивачима за књиге, "уметничким" цртежима ...

           

       

    

          Зимовање на Копаонику

       

       Ученици наше школе су, у пратњи професора, према Годишњем плану рада, били на Копаонику од 17. до 24. марта у Дому ученика „Машинац“. Копаоник је и ове године био гостопримљив. Неки су учили да скијају, други усавршавали своје скијање. Поред скијања смо шетали, возили се жицом, имали час у природи на Панчићевом врху, такмичили се и освојили  треће место у квизу знања, учествовали на ревијалној хуманитарној трци „За Нурдор“, славили рођендане,  дружили се са другим школама...

    Пуно лепих активности је обележило и ово зимовање. Надамо се да ће се  следеће године традиција наставити!

   

ПРОВЕРИ

ЗАШТО ЈЕ

+ + + + + + + + + + 

ОВА ШКОЛА

 

ТВОЈ

 

НАЈБОЉИ

 

 ИЗБОР 5+

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • YouTube - Grey Circle