ПОСЕТА НАРОДНОМ МУЗЕЈУ

         Наши ученици првог разреда су у четвртак, 03. 06. 2021. године, у склопу рада географско-историјске секције "Мапа", посетили Народни музеј. Том приликом обишли су сталну поставку музеја која обухвата огроман хронолошки опсег од далеког палеолита, преко античке Грчке и Римске уметности, српске средњовековне уметности до уметности 20. века. Такође, ученици су имали прилику да виде тематску изложбу !Под златним и плавим небом - иконе грчких мајстора од 15. до 19. века."

     Посету су организовали наставница географије, Љиљана Влајковић и наставник историје, Петар Нешић.

1/4

Поново ради биоскоп

           

    У оквиру секције „Поново ради биоскоп“ ученици, чланови секције су, у пратњи проф. Тање Јоцић Стаматовић, организовано посетили  највећи филмски фестивал на овим просторима, беографдски ФЕСТ.           

       После Фестивала турског филма, Фестивала ауторског филма (популарног ФАФ-а), где су на отватрању ученици и неколико професора гледали  троструког добитника Оскара, јужнокорејски филм Паразит (и то у време кад још није ни био номинован  за Оскара) и МикроФАФ-а (краткометражни ауторски филмови), ученици су 5. марта гледали шведски филм „Брит-Мари је била ту“, снимљен према бестселеру Фредрика Бакмана, топлу причу о фудбалу, падању и устајању, старима и младима, али пре свега о животу као таквом и о неодустајању од снова.

         

     

          Тања Јоцић Стаматовић , руководилац секције 

   Највећи празник филма западног Балкана, ФЕСТ, Дом Омладине: ГТШ је била ту.  

БЛОК ИЗ МЕХАНИКЕ ТЛА

         У четвртак, 04.03.2021. године, ученици трећег разреда су обишли акредитовану лабораторију Механике тла на Грађевинском факултету Универзитета у Београду. Овај обилазак је у склопу блока из предмета Механика тла. Ученици су имали прилику да виде лабораторијске огледе који се изводе за испитивање тла. Срдачно су нас дочекали асистент Милош Марјановић, мастер инжењер грађевинартсва  и професор др. Сања Јоцковић. Ученици су видели инструменте којима се одређују сва потребна својства тла и чули многа исуства и занимљивих чињеница од колега који су нас примили.

Милица Лазаревић и Љиљана Михајловић

1/2

1/2

Састанак Општинског ученичког парламента

    У нашој школи је 4. марта одржан састанак Општинског ученичког парламента.

      Присуствовали су представници : 6. гимназије, 7. гимназије, Зуботехничке школе, Медицинске школе, школе Техноарт, Архитектонске, Фармацеутско-физиотерапеутске и наше школе. Парламентарци су се договорили о организовању спортског хуманитарног турнира под називом: "Средњошколци великог срца".  

Помоћ малом Гицовић Богдану (4)
Помоћ малом Гицовић Богдану (4)

1/3

Хуманитарна акција за помоћ малом Богдану

    Ученици одељења Г24 организовали су 17. и 18. децембра 2019. године хуманитарну акцију прикупљања средстава за помоћ оболелом четворогодишњем дечаку .

   Поносни смо на наше ученике и њихову спремност да свој џепарац поделе са неким коме је свака помоћ у овом тренутку драгоцена. 

1/6

Школски турнир у одбојци

    Током протекле недеље одржан је школски турнир у одбојци. Уз лепо расположење и добру одбојку  III место освојило је одељење Г13, други су били ученици из Г31, а победничко место припало је екипи одељења Г44. 

        Овим се не завршава прича о одбојци, јер шампионима школе предстоји ревијална утакмица са професорском екипом која ће се одиграти у предпразничном расположењу 27. 12. 2019.

1/9

Војислав Хорват (1952 - 2016)
Војислав Хорват (1952 - 2016)

1/3

 

 

         У недељу, 27. октобра 2019. године, ученици и наставници наше школе путовали су на Дивчибаре, у оквиру активности Планинарске секције.

        На први планирани овогодишњи излет кренуло се у раним јутарњим сатима. Време је било необично лепо за крај октобра, а расположење наших планинара уобичајено на висини постављеног циља. И врхови су освојени, и то не један, већ три: Велика плећа (1050м), Црни врх (1098м) и Голубац (1056м).

       На крају излета  стрма шумска стаза  водила је у село Подбукови, где  је чекало окрепљење у виду богате трпезе  коју су за наше планинаре припремили љубазни домаћини газдинства Обрадовић.                                                                                                                                             

На излету са Планинарском секцијом

Меморијални турнир у стоном тенису

    У четвртак, 24. октобра 2019. године, у знак сећања на нашег колегу и професора Војислава Хорвата, у школи је одржан меморијални турнир у стоном тенису "Играј за Воју".

         У лепој атмосфери такмичили су се ученици и професори, а титулу је одбранио прошлогодишњи победник Милош Симоновић Г32, друго место освојио је Урош Видаковић Г24, а треће Петар Нешић професор историје.

1/7

1/8
Екипа мала, али одабрана
Екипа мала, али одабрана

Час на Панчићу
Час на Панчићу

Залазак Сунца на Копу
Залазак Сунца на Копу

Екипа мала, али одабрана
Екипа мала, али одабрана

1/16

Пројекција филма "Жути аутобус"

     У понедељак, 22. 04. 2019. године, у библиотеци школе организована је пројекција филма "Жути аутобус", аутора Радмиле Тодић. Наставнице из Грачанице и један њихов ученик, били су наши гости. Пре три године ученици наше школе посетили су Грађевинску техничку школу у Грачаници, а сада су драги гости узвратили посету. Након приказаног филма разговарало се о томе како изгледа један дан ученика, средњошколца, на Косову и Метохији у тешким условима, путујући до школе свакога  дана жутим аутобусом. Са овог сусрета свако је понео уверење у моћ правог пријатељства и разумевања.

          Посета Прихватилишту за децу Београда

       Током тематске недеље "Градимо хуману планету", у нашој школи, у организацији Ученичког парламента и Тима за заштиту ученика од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања, одржане су разноврсне наставне и ваннаставне активности. 

     Једна од њих била је прикупљање гардеробе, књига, играчака, слаткиша ... за децу у Прихватилишту, које се налази у суседству. У среду, 24. априла, представници школе посетили су Прихватилиште и предали поклоне. 

        Деца су се највише обрадовала рукотворинама које су за њих направили наши ученици: плетеним наруквицама, обележивачима за књиге, "уметничким" цртежима ...

           

       

    

          Зимовање на Копаонику

       

       Ученици наше школе су, у пратњи професора, према Годишњем плану рада, били на Копаонику од 17. до 24. марта у Дому ученика „Машинац“. Копаоник је и ове године био гостопримљив. Неки су учили да скијају, други усавршавали своје скијање. Поред скијања смо шетали, возили се жицом, имали час у природи на Панчићевом врху, такмичили се и освојили  треће место у квизу знања, учествовали на ревијалној хуманитарној трци „За Нурдор“, славили рођендане,  дружили се са другим школама...

    Пуно лепих активности је обележило и ово зимовање. Надамо се да ће се  следеће године традиција наставити!

   

ПРОВЕРИ

ЗАШТО ЈЕ

+ + + + + + + + + + 

ОВА ШКОЛА

 

ТВОЈ

 

НАЈБОЉИ

 

 ИЗБОР 5+

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • YouTube - Grey Circle